about header • ΕΥ ΖΗΝ

Ποιοί είμαστε

Το Ευ Ζην δημιουργήθηκε μέσα από τον ενθουσιασμό και την ανάγκη μας να ανακαλύψουμε ιδιαίτερες πρώτες ύλες και μεθόδους, με γνώμονα την υψηλότερη ποιότητα και αυθεντικότητα. Μέσα από τα ταξίδια μας στην ελληνική επαρχία, στα χωριά της, στις θάλασσές της, στα βουνά και τα ποτάμια της, από την επαφή μας με την παραδοσιακή γαστρονομία που στηρίζεται στα βότανα, τα χόρτα, τους καρπούς και τις δουλεμένες πρώτες ύλες.

Συλλέγοντας γνώση και συνδυάζοντας παλιές τεχνικές, που χρησιμοποιούνται χρόνια με σύγχρονες μελέτες και έρευνες πάνω στην αποδοτικότητα των βοτάνων, καταφέραμε να γνωρίσουμε στην ελληνική αγορά καινοτόμα προϊόντα, που προάγουν την ψυχική και την σωματική υγεία πάνω στις αρχές της ποιότητας και της τιμιότητας.

Έτσι, για σχεδόν τρεις δεκαετίες, προσφέρουμε το ‘’ Έυ ‘’ της ζωής, με τον καλύτερο δυνατό και κυρίως φυσικό τρόπο!

Η αποστολή μας

Στόχος μας στο Ευ Ζην είναι η δημιουργία ειλικρινών σχέσεων με άτομα που θέλουν να γνωρίσουν τη δύναμη που μας παρέχεται από τη φύση και τους τρόπους που μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε μέσα από τη φιλοσοφία της αυτοθεραπείας. Όλα μας τα προϊόντα, τόσο αυτά που παράγουμε όσο και αυτά που εισάγουμε, είναι εμπνευσμένα από τη φιλοσοφία αυτή, πάντα με σεβασμό προς τον πελάτη και τη φύση. 

leaf • ΕΥ ΖΗΝ

Η ιστορία μας

1996

Το Ευ Ζην® ιδρύθηκε το 1996

Η εταιρεία Ευ Ζην® ιδρύθηκε από τον Σταύρο Γεωργακόπουλο το 1996, όταν και ξεκίνησε τις δραστηριότητες της στο χώρο της υγιεινής, βιολογικής και παραδοσιακής διατροφής και φροντίδας. Την ίδια χρονιά εγκαινιάστηκε το πρώτο, ομώνυμο κατάστημα στην Βούλα (Αθήνα). Με σύνθημα το Yγεία και Aπόλαυση το Eυ Zην® πρωτοπόρησε εισάγοντας μια καινοτόμο ολοκληρωμένη άποψη και φιλοσοφία και δημιουργώντας μια νέα κατηγορία καταστήματος: το υγιεινό, βιολογικό και παραδοσιακό delicatessen. Είναι κοινός τόπος πλέον στον χώρο της γαστρονομίας, ότι το Ευ Ζην® δημιούργησε σχολή. Κατάφερε να αποκαταστήσει την χαμένη αίγλη των χειροποίητων προϊόντων και να αναδείξει την γευστική και υγιεινή υπεροχή των φυσικών και παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής.

1998

Το 1998 το Ευ Ζην® επέκτεινε τις δραστηριότητές του

Το 1998 ξεκίνησε η συνεργασία με την εταιρεία της παγκοσμίου φήμης βοτανολόγου Maria Treben, εισάγοντας και διανέμοντας το περίφημο ελιξήριο βοτάνων Schweden Bitter καθώς και μία ολοκληρωμένη σειρά φυτικών προϊόντων φροντίδας και περιποίησης υψηλής ποιότητας‎

2001

Το 2001 μεταφέρθηκε στην Τήνο

Το 2001 το Ευ Ζην® μεταφέρθηκε στην Τήνο και δημιούργησε το Πρότυπο Εργαστήριο Εκλεκτών Εδεσμάτων όπου, εκτός από την παραγωγή εδεσμάτων υψηλής γαστρονομίας, ξεκίνησε και την παραγωγή του αρχαίου θεραπευτικού ελιξιρίου Σπαθόλαδο η Βαλσαμολαδο, καθώς και του περίφημου στην βοτανολογική παράδοση της κεντρικής Ευρώπης κρασιού της καρδιάς. Η απαράμιλλη ποιότητα, η σπανιότητα, η πρωτοτυπία και η ευρύτατη ποικιλία των προϊόντων του και προ παντός η απόλυτη επαγγελματική του συνέπεια και τιμιότητα το κατέστησαν πολύ σύντομα ευρύτατα γνωστό, επισύροντας πληθώρα αυθορμήτων επαινετικών άρθρων και αφιερωμάτων από πολλούς επαγγελματίες κριτικούς και δημοσιογράφους, που δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας, καθώς και επανειλημμένες προσκλήσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές όπου παρουσιάστηκε η φιλοσοφία του Ευ Ζην®. Στα αμέσως επόμενα χρόνια το Ευ Ζην® τιμήθηκε με πληθώρα βραβείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την πρωτοτυπία και την απαράμιλλη ποιότητα των προϊόντων του.

2016

Το 2016 μετακόμισε στην Αθήνα

Το 2016 το Ευ Ζην® μεταφέρεται στην Αθήνα, παρασκευάζοντας και εισάγοντας ελιξήρια βοτάνων, θεραπευτικές αλοιφές και λάδια τα οποία διανέμει στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, σε επιλεγμένα φαρμακεία που ασχολούνται με φυσικά σκευάσματα καθώς και στα αντίστοιχα φαρμακευτικά e-shops‎

2020

Μια νέα συνεργασία για το Ευ Ζην®

Για αρκετό καιρό αναζητούσαμε μια συνεργασία που να μας ταιριάζει, μετά από πολλή μελέτη ανακαλύψαμε την εταιρία Ratioars της οποίας οι αξίες αντικατοπτρίζουν αυτές του Ευ Ζην, μέσα από την έρευνα που διεξάγει για κάθε προϊόν που παρασκευάζει, τις μεθόδους παραγωγής που χρησιμοποιεί και για το σεβασμό που δείχνει προς το περιβάλλον αλλά και τον πελάτη. Έτσι στα τέλη του 2020 ξεκινήσαμε την αντιπροσώπευση των προϊόντων Ratioars τα οποία βασίζονται στην Ιατρική της Hildegard von Bingen.

elen