ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

Βιολογική Σοκολάτα Trinitario 74%

5.10

   

Παρασκευάζεται αποκλειστικά με κακάο Trinitario, ευρέως γνωστό ως το καλύτερο είδος κακάο στον κόσμο λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης ενδοκανναβινοειδών.

  • Προϊόν μικτής καλλιέργειας
  • Aυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και ανανδαμίδης
  • Περιεκτικότητα σε μαγνήσιο υψηλότερη από όλες τις φυτικές πηγές
  • Πλούσιο σε ασβέστιο και σίδηρο
  • Ενισχύει σημαντικά τη μνήμη και τη συγκέντρωση
  • Ενισχύει την αιμάτωση του εγκεφάλου

 

Συσκευασία: 85g

Βιολογική Σοκολάτα Trinitario 74%

5.10

Καλύτερη τιμή τελευταίων 30 ημερών: €5.1

Περιγραφή

Ο χαρακτηρισμός «λεπτόγευστο κακάο» αφορά ποικιλίες κακάο που έχουν έντονο άρωμα και από τις οποίες προέρχονται τα καλύτερα είδη σοκολάτας. Αυτές οι ποικιλίες κακάο προστίθενται σε όλες τις σοκολάτες ως αρωματικές ουσίες. Επιπλέον τα είδη λεπτόγευστου κακάο, που είναι και οι αρχικές, αρχαίες ποικιλίες τις οποίες συναντάμε στη Νότια Αμερική και οι οποίες ευδοκιμούν μόνο σε μεικτές καλλιέργειες, περιέχουν ανανδαμίδη. Στα Εργαστήρια Ratioars ερευνούμε εδώ και χρόνια τις ποικιλίες αυτές και ταξιδεύουμε στις περιοχές καλλιέργειάς τους, όπως το Περού, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα και τη Μαδαγασκάρη, για να κατανοήσουμε τις ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης των φυτών. Από την προσπάθεια αυτή προέκυψε το Trinitario 74%, ένα 100% μη γενετικά τροποποιημένο προϊόν. Μέσω μιας ήπιας επεξεργασίας και με μια ειδική διαδικασία ψυχρής έκθλιψης, παρασκευάζεται κακαόμαζα με υψηλή περιεκτικότητα σε ανανδαμίδη.

Το νευρικό μας σύστημα παράγει ουσίες που ενισχύουν τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τη γενική λειτουργία του. Πρόκειται για τα ενδοκανναβινοειδή, τα οποία εκπληρώνουν μια σημαντική λειτουργία στο κεντρικό και περιφερικό μας νευρικό σύστημα. Η σύνθεση του κακάο υψηλής ποιότητας είναι τόσο ισορροπημένη, ώστε η δράση του αξιολογείται ως μόνιμη και σταθερή. Δεν είναι διεγερτικό, αλλά εφοδιάζει συνεχώς τον οργανισμό με τις δραστικές του ουσίες. Δυστυχώς, ένας αποδυναμωμένος οργανισμός δεν είναι πάντα σε θέση να παραγάγει επαρκείς ποσότητες ενδοκανναβινοειδών. Ένα από αυτά είναι η ανανδαμίδη. Χωρίς τη δραστική αυτή ουσία, η μνήμη μας εξασθενεί και παρατηρείται έντονη αδυναμία συγκέντρωσης.

Η ανανδαμίδη υπάρχει σε ορισμένα μόνο φυτά σε μεγάλες ποσότητες και μάλιστα σε συνδυασμό με τις ουσίες που απαιτούνται για τη σύνθεσή της στον οργανισμό μας. Επομένως, τα φυτά αυτά παρέχουν όχι μόνο τη δραστική ουσία αλλά και τις βασικές ουσίες που χρειαζόμαστε για να παράγουμε οι ίδιοι την ανανδαμίδη. Από βούτυρο κακάο και ελάχιστη ποσότητα ακατέργαστης ζάχαρης παρασκευάζουμε μια εξαιρετικά εύγεστη σοκολάτα η οποία περιέχει ανανδαμίδη. Δύο κομματάκια σοκολάτας αρκούν για να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες μας.


  *Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν κείμενο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού ή άλλου ειδικού της υγείας.

Η σοκολάτα μας δεν περιέχει μείγματα κακάο, παρά μόνο την υψηλότερης ποιότητας ποικιλία Trinitario.

Επιπλέον, μέσω της μεικτής καλλιέργειας λαμβάνεται μέριμνα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του τροπικού δάσους. Η μεικτή καλλιέργεια δεν είναι τόσο προσοδοφόρα, αλλά παράγει το καλύτερο κακάο. Η επιχείρησή μας συνεργάζεται με διάφορους αγροτικούς συνεταιρισμούς, που καλλιεργούν βιολογικά το είδος κακάο Trinitario. Η συνεργασία έχει την πιστοποίηση του δίκαιου-αλληλέγγυου εμπορίου. Απολαύστε χωρίς κανέναν ενδοιασμό τη σοκολάτα μας και η υγεία σας θα σας ευγνωμονεί.

74% μάζα κακάο Trinitario, 24% αλεύρι κάστανου και βούτυρο κακάο Trinitario, 2% ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, γνήσια βιολογική βανίλια

Διατροφική αξία ανα 100g:
Θερμίδες: 570kcal
Πρωτεΐνη: 11.6g
Λίπη: 56.2g  (31g κορεσμένα)
Υδατάνθρακες: 11.2g
Φυτικές ίνες: 15.3g

Η σειρά προϊόντων μας από κακάο υψηλής ποιότητας δεν περιέχει ίχνη άλλων ουσιών αφού, χρησιμοποιώντας δικά μας μηχανήματα, μπορούμε να εγγυηθούμε για την καθαρότητά τους. Έτσι, η σοκολάτα μας ενδείκνυται και για αλλεργικούς. Χάρη στην ειδική μέθοδο παρασκευής που εφαρμόζουμε δεν περιέχει λεκιθίνη.